thumbs-iconFirma de ignifugare ce ofera servicii de ignifugare in Bucuresti si pe teritoriul intregii tari!

clock-iconProgram : Luni-Sambata (8.00am - 6.00PM)

mobile-icon

CONTACTEAZA-NE!0765 390 791

Ignifugare Lemn

Ignifugare Lemn

Vulpea Antifoc executa lucrari de ignifugare lemn in baza autorizatiei I.G.S.U  nr. 1054/15.06/2011. La nivelul societatii exista personal care detine certificate de competenta profesionala pentru ocupatia de IGNIFUGATOR (cod COR 713104,).

Echipa noastra realizeaza ignifugari prin tratamente de suprafata si in profunzime folosind solutii certificate de CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATEA LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA CNSIP , Bucuresti.

Vulpea Antifoc ofera servicii de:

  • Ignifugare lemn (materiale combustibile din lemn)
  • Tratarea insecto-fungicida a lemnului (previne atacul ciupercilor de mucegaire, albastrire , putrezire si previne instalarea insectelor xilofage (carii)

Ignifugarea este recomandata  la toate cladirile si constructiile ce au in componenta elemente din lemn.

Vulpea Antifoc stie, fara doar si poate, cum sa protejeze lemnul de un potential incendiu, tratandu-l totodata cu solutii insecto-funicide care au scopul de a-l proteja de mucegaire sau putrezire.

Din grija pentru clientii nostri, am creat un pachet complet de ignifugare, astfel incat in prealabil se va aplica tratamentul insecto-funigid, care reduce riscul de biodegradare al lemnului, ca urmare a atacului insectelor xilofage sau fungiilor. Solutiile utilizate in acest scop pot preveni lemnul atat de atacul ciupercilor de mucegaire, putrezire si albastrire cat si de instalarea insectelor xilofage (cariile).

Ignifugare lemn – avantajele si beneficii

–  previne aparitia daunatorilor: carii, ciuperci sau microrganisme care determina degradarea lemnului in timp

–  imbunatateste comportamentului  lemnului la foc astfel incat aprinderea si propagarea acestuia devine foarte dificila

–  impiedica contractarea, dilatarea si craparea suprafetei (lemnul nu mai absoarbe sau elimina umiditatea/apa)

Tratamentele de ignifugare lemn sunt obligatorii pentru constructiile si structurile din lemn, unde riscul aparitiei incendiilor este ridicat. Garantia si valabilitatea pentru lucrarile de ignifugare si tratare anticarie si antimucegai ale lemnului sunt nelimitate daca lemnul tratat este protejat (folii, izolatii, placare rigips).

Cateva lucruri pe care Vulpea Antifoc crede ca ar trebui sa le stiti despre ignifugare:

→  Ignifugarea lemnului consta in tratarea acestuia cu produse ignifuge, cu scopul de a-l proteja impotriva actiunii focului, mai exact pentru a ingreuna aprinderea lemnului, a reduce viteza de ardere a acestuia si implicit viteza de propagare a flacarilor pe suprafata protejata.

→  Ignifugarea lemnului si a materialelor si produselor pe baza de lemn, prin tratament de suprafata si in profunzime sporeste rezistenta acestora la incendii.

→ Prealabil operatiunii de ignifugare se face tratament insecto-funigid operatiune care consta in protejarea acestuia cu solutii insecto-fungicide cu scopul de a reduce riscul de biodegradare ca urmare a atacului insectelor xilofage sau fungiilor.
→ Solutiile folosite pentru tratarea insecto-fungicida a lemnului pot preveni atat atacul ciupercilor de mucegaire, albastrire si putrezire cat si instalarea insectelor xilofage (carii).Procedeul de imbunatatire a comportarii la foc a materialelor combustibile se numeste ignifugare.

→ Ignifugarea nu exclude aprinderea si arderea materialului, ci ii confera acestuia o comportare la foc imbunatatita pe o anumita perioada de timp sau posibilitatea de a nu arde atunci cand se indeparteaza sursa de caldura.

→ Ignifugarea nu exclude si alte masuri de protectie la foc, cum ar fi: instalatii de semnalizare, instalatii de stins incendii, mijloace de prima interventie.

→ Ignifugarea este una din cerintele privind siguranta la foc pentru imbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii.

→ O ignifugare corect executata, intretinuta in timp, poate imbunatati gradul de rezistenta la foc a unei cladiri, de la gradul V la gradul III si poate reduce alte masuri de protectie care sunt foarte scumpe.

→ O ignifugare corect executata poate localiza un incendiu in focarul initial, prin limitarea aprinderii si arderii in continuare a materialelor de constructii, jucand rolul de bariera, sau poate prelungi faza de ardere lenta, ceea ce duce la neafectarea rapida a structurii de rezistenta si, totodata da posibilitatea unei interventii din interior, fara a se ajunge la faza de ardere generalizata.

→ Ignifugarea se stabileste din faza de proiectare, proiectantul fiind singurul cu atributii si drepturi de a alege substanta.

Ai nevoie de o oferta personalizata?!

Ignifugare lemn – acte normative  

Persoanele fizice si juridice sunt obligate sa respecte in orice imprejurare normele de prevenire si stingere a incendiilor si sa nu primejduiasca prin deciziile si faptele lor, viata, bunurile si mediul.

 Legea nr. 212/1997,

– OG nr. 114/2000 – privind apararea impotriva incendiilor
– SR 652-98 – verificarea eficacitatii ignifugarii;
– SR 7248-99 – metoda de determinare a propagarii flacarii pe suprafata materialelor;
– SR ISO 4828 partile 1-6 – conditii generale pentru vopsitorii;
– Normativ pentru verificarea calitatii si receptia lucrarilor de constructii si instalatii aferente – C56-85;
– Standardul de firma pentru produse; Instructiuni de utilizare a produsului.
– Legea nr. 10/1995 – privind calitatea în construcţii.
– Legea nr. 307/2006 – privind apărarea împotriva incendiilor.
– Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007 – pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor.
– Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 87/2010 – pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare.
– Norma tehnica C58 – 1996 – Norme tehnice privind ignifugarea materialelor şi produselor combustibile din lemn şi textile utilizate în construcţii;
– C56 – 1985 – Normativ pentru verificarea calităţii şi recepţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente;
– SR 652/2009 – Determinarea eficacităţii ignifugării;
– SR EN 7248/2009 – Metode de determinare a propagării flăcării pe suprafaţa materialelor;
– Specificaţii tehnice ale vopselelor de ignifugare

Toate produsele utilizate  de Vulpea Antifoc sunt fabricate in conformitate cu standardele europene.

Solutiile folosite sunt avizate de Centrul National pentru securitate la Incendiu si Protectie Civila din Cadrul  inspectoratului general pentru Situatii de Urgenta (ISO 9001:2000).

Tratamentul de ignifugare lemn pentru spatiul dumneavoastra se va desfasura în două etape la interval de 24 de ore. Lucrarile vor fi executate de catre 2 operatori special instruiti. La cerere, va punem la dispozitie toate documentele justificative de achizitie materie prima si fisele tehnice/avizele substantei utilizate.

Solutia pentru siguranta dumneavoastra si a familiei dumneavoastra va este oferita de Vulpea Anti Foc. Pentru a afla mai multe detalii de la unul dintre specialistii nostri sau pentru a obtine o inspectie gratuita contactati-ne cu incredere.

Nu va lasati convins de cuvinte. Puneti-ne la incercare!

writemyessay writing essays for dummies free essays get essay best place to buy college essays define analytical essay english research paper opinion essay pay someone to write an essay research papers writing academic writing help academic writing services buy essay online australia essay writing sites check my essay essay writing services
writing a dissertation abstract basic essay outline paper editing writing a personal essay thesis dissertation writing a review article hire writers pay for essays online academic paper editing help me write a thesis